
przepis z kuchni: polskiej
Sos ogórkowy używany bywa tylko do sztuki mięsa lub w post do kotletów z kartofli i śledzi.
Łyżkę mąki zrumienić w łyżce masła, rozprowadzić smakiem z grzybów suszonych, wlać z kwasu ogórkowego, lub jeżeli nie dość ostry, octu przegotowanego; włożyć kilka ogórków w kostkę pokrajanych i parę kawałków cukru zrumienionych na karmel, zagotować razem kilka razy i oblać kotlety na półmisku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













