Ciekawy sos, który warto wypróbować.

składniki:
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
- 400 ml bulionu
- 4 łyżki sosu sojowego
- sól, czarny pieprz
- łyżka cukru
przyrządzanie:
- Cebule i czosnek pokroić, zeszklić na oleju. Dodać orzechy, poddusić, wlać bulion, zagotować.
- Pikantnie doprawić solą, pieprzem sosem sojowym i cukrem, gotować 8-10 minut.
- Sos zmiksować, wlać do miseczki, ozdobić orzechami i plasterkami czosnku.
- Podawać na ciepło lub zimno.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














