Przepis, który przedstawiam na sos tatarski doskonale nadaje się do zapiekanek oraz jajek.
Składniki:
- 4 łyżki majonezu,
- 3 jaja na twardo ,
- kilka marynowanych pieczarek,
- 2 kiszone ogórki ,
- cebula ,
- łyżeczka musztardy,
- sól, pieprz,
- papryka do smaku ,
Przygotowanie:
Jajka łączymy z majonezem i musztardą dokładnie ucieramy, tak aby powstała mieszanina o konsystencji aksamitnego kremu. Pozostałe składniki kroimy drobno i łączymy z powstałym kremem. Doprawiamy do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













