Sos z kiszonych ogórków jest świetnym dodatkiem do smażonych ziemniaków, ryb, mięs, a także w połączeniu z koperkiem może być smacznym dipem do nachosów. Zobacz nasza propozycję i przygotuj taki sos w kilka minut!
czas: 10 minut
składniki:
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki masła
- 2 szalotki
- 4 ogórki kiszone
- 1 szklanka rosołu
- 1 szklanka śmietany kremówki 36%
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- pieprz, sól, cukier (do smaku)
przyrządzanie:
- Ogórki kiszone obrać, a następnie pokroić .
- Do ogórków dodać szalotki i podsmażyć na oleju z masłem.
- Wlać rosół i śmietanę. Gotować do momentu odparowania wody.
- Doprawić do smaku i posypać koperkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














