Często zastanawiasz się z czym podać stek wołowy, by podkreślić jego niesamowity smak? Jaki sos do niego przygotować? Według nas najlepiej pasuje sos z zielonego pieprzu.
składniki: 
150 ml wywaru wołowego,
100 ml białego wytrawnego wina,
1 łyżka masła,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
1-2 łyżki śmietany,
1-2 łyżki odsączonego marynowanego zielonego pieprzu
przyrządzanie:
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















