Tradycyjne spaghetti z dodatkiem mozzarelli.

składniki:
- 3/4 kg makaronu spaghetti
- 5 łyżek oliwy
- 1/2 kg chudej mielonej wołowiny
- cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 5 ząbków czosnku
- puszka pokrojonych pomidorów
- łyżka startego parmezanu
- liść laurowy
- sól, pieprz
- mozzarella
przyrządzanie:
- Podsmaż wołowinę na 3 łyżkach oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Smaż 10 minut.
- Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni. Dodaj koncentrat duś 5 minut.
- Usmażona cebulę wymieszaj z mięsem. Dodaj pomidory w zalewie, posiekany czosnek i liść laurowy.
- Wymieszaj, duś około 20 minut.
- Ugotuj makaron, następnie podaj go z sosem, oraz udekoruj mozzarellą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














