Kolejny makaronowy hit! Tym razem proponujemy spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini. Pyszne i sycące danie, które zaspokoi kubki smakowe każdego smakosza. SMACZNEGO!
składniki:
- Makaron Lubella Spaghetti (400g)
- Oliwa z oliwek (8 łyżek)
- Suszone peperoncini (3 szt.)
- Czosnek (4 ząbki)
- Parmezan (20g)
- Sól
przyrządzanie:
- Makaron gotujemy wg zaleceń producenta na opakowaniu, a w tym czasie na oliwie delikatnie przesmażamy plasterki czosnku i pokruszone peperoncini.
- Odcedzamy makaron niezbyt dokładnie by została na nim woda z gotowania i dodajemy do oliwy. Woda z oliwą utworzy delikatny sos.
- Wykładamy makaron na podgrzany talerz i posypujemy tartym parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














