Tao smaku to kulinarna podróż po Azji przedstawiająca 100 wspaniałych przepisów na egzotyczne dania z Chin, Japonii, Wietnamu oraz Tajlandii. Autorem jest Jacek Wan, znany podróżnik i znawca kuchni azjatyckiej. Sprawdź czy to właśnie Ty zgarnąłeś jeden z dwóch egzemplarzy tej niezwykłej książki!
Co bardzo istotne, każdą potrawę można z łatwością przygotować ze składników dostępnych w Polsce. Wszystko wzbogacone garścią opowieści i anegdot, a także zdjęć z licznych podróży autora po krajach Azji.
„Wiele podróżowałem po świecie, zbierając rozmaite doświadczenia kulinarne, jednak najbliższa memu sercu pozostała kuchnia Dalekiego Wschodu – pewnie za sprawą mojego ojca, rodowitego Chińczyka. Azja to najprawdziwszy tygiel kultura, smaków i zapachów- nie ma drugiego takiego kontynentu na świecie, gdzie byłaby większa różnorodność kulinarna.’’
Jacek Wan – Prezes Polskiego Stowarzyszenia Korespondentów Zagranicznych, znany dziennikarz, podróżnik, reżyser i scenarzysta. Znawca kultury Dalekiego Wschodu. Autor lubianego telewizyjnego cyklu programów podróżniczych „Między Wschodem a Zachodem”. Utalentowany propagator kultury wschodu w telewizyjnych reportażach. Restaurator i prekursor sushi w Polsce, otworzył m.in. japońską restaurację Tsumbame na Muranowie w Warszawie.
Przypominamy konkurs:
Fundatorem nagród jest:
Na kolejnej stronie zobacz czy to właśnie Ty wygrałeś!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















