Soczysty,aromatyczny, pełnowartościowy stek z polędwicy wołowej plus sos z zielonego pieprzu to istna uczta dla głodomora. Zobacz oryginalny przepis!

składniki:
2 grube plastry polędwicy wołowej
2 łyżki oliwy do smażenia,
sól morska i świeżo mielony pieprz
przyrządzanie:
Stek natrzeć czosnkiem, rozmarynem i pieprzem. Odstawić na 30′ do lodówki.
Na rozgrzanej oliwie smażyć mięso po 2 minuty z każdej strony.
Posypać solą i dać do piekarnika 180 stopni na około 5 minut
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














