Konkretna porcja mięsa dla smakoszy!

składniki:
- 2 steki z polędwicy wołowej o grubości 2 cm
- 30 g masła
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 50 g miękkiego masła
- 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
- łyżka soku z cytryny
- pieprz kajeński
przyrządzanie:
- Miękkie masło wymieszaj z natką, pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny.
- Utrzyj na gładką masę. Przełóż na papier do pieczenia i zawiń w rulonik o średnicy 2 cm. Włóż do zamrażalki na pół godziny.
- Na patelni roztop masło z olejem. Gdy tłuszcz będzie gorący, smaż steki po minimum minucie z każdej strony, aż będą lekko brązowe.
- Zmniejsz ogień, dopraw steki solą i pieprzem, smaż 4 minuty, by były średnio wysmażone.
- Na każdym steku ułóż po 2-3 plasterki masła pietruszkowego.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














