składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 4 plastry szynki
- 1,5 łyżki suszonych warzyw
- 3 jajka surowe
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ząbek czosnku
- pieprz, sól
- łyżka musztardy
- pół łyżeczki chrzanu
przyrządzanie:
- Do mięsa mielonego wbij 3 jajka, przypraw musztardą, chrzanem, suszonymi warzywami, pieprzem i solą.
- Dodaj wyciśnięty czosnek. Całość wyrób i odstaw do lodówki na 1 godzinę.
- Z masy mięsnej uformuj prostokąt, rozłóż w nim ugotowane jajka, tak aby przylegały do siebie. Na wierzch każdego połóż zrolowany luźno plaster szynki. zwiń pieczeń.
- Przełóż ją do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i wstaw do piekarnika na godzinę na 200 stopni C.