Aromatyczny łosoś z pomarańczą i żurawiną to iście świąteczny pomysł na wigilijną rybę. Szybki i prosty w przygotowaniu. Po prostu pycha!

składniki:
- 4 filety z łososia
- 2 łyżka ciemnego miodu
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 pomarańczy
- żurawina w słoiczku
- 4 gałązki suszonej lawendy spożywczej
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














