Pyszna szarlotka- pełna witamin i smaczna.

składniki:
- 2 kg jabłek
- 50 dag mąki
- 25 dag masła
- szklanka cukru
- 2 jaja
- żółtko
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 budynie waniliowe
- 3/4 l wody
- szklanka cukru
przyrządzanie:
- Posiekaj mąkę z miękkim masłem,, dodaj resztę składników, zagnieć.
- Odkrój 3/4 ciasta i wylep nim tortownicę (28 cm).
- Na cieście ugotuj budyń z cukrem. Gorący wyłóż na owoce i równomiernie rozprowadź.
- Resztę ciasta pokryj wierzch szarlotki.
- Piecz w temperaturze 180 stopni C przez godzinę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














