Tani i prosty w przygotowaniu przepis na szaszłyki z ryb. Zapraszam do skorzystania z mojego przepisu. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 800 g filetów z ryby (makreli, łososia, tuńczyka)
- 4 łyżki oliwy
- sok z 1 cytryny
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki 3 x 3 cm. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, wymieszać z sokiem z cytryny i oliwą. Kawałki ryby wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut. Nabijać je na szpadki, ułożyć na ruszcie i piec obracając ok. 10 minut. Podczas pieczenia smarować szaszłyki pędzelkiem zanurzonym w marynacie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













