Pełne wyrazistego smaku grzyby w chrupiącej panierce
przepis z kuchni: polskiej
czas: 20 minut
liczba porcji: 2
składniki:
300 g dużych boczniaków
2 jaja
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka drobno posiekanych migdałów
sól, świeżo zmielony pieprz
olej do smażenia
przyrządzanie:
Kapelusze grzybów maczać w jajku rozmąconym z solą, następnie w bułce wymieszanej z migdałami, dokładnie dociskając panierkę, aby nie odpadła w trakcie smażenia. Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby na złoty kolor przez co najmniej 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu grzyby osączyć na papierowym ręczniku.
uwagi:
Uwagi: Sznycle najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami, sałatką z pomidorów i sosem z jogurtu naturalnego i ziół.