Mmmm... Pyszne, wykwintne, sycące! Nie wiesz jaką przekąskę podać gościom na specjalną okazje? A może chcesz zaskoczyć partnera romantyczną kolacją? Oto danie idealne na celebrowanie ważnych chwil!
składniki: 
- ciasto francuskie x 1/6 rolki
- szparagi mix x 3 sztuki
- szynka (typu Parmeńska, Serrano, Schwarzwaldzka) x 1 plaster
- ser tarty (typu parmezan, grana padano, cheddar, gruyere)
- żółtko od jajka x 1 sztuka
przyrządzanie:
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty. Na jednym z nich położyć plaster szynki i oprószyć tartym serem. Szparagi obrać ze skórki (poniżej główki),odciąć zdrewniałe końcówki i położyć na całość kompozycji . Na sam koniec zwinąć całość w rulon i posmarować surowe ciasto rozmąconym żółtkiem. Piec w temp. 210°C przez około 20 minut.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















