Sezon na szparagi zbliża się wielkimi krokami, dlatego my już powoli zaczynamy zbierać najlepsze przepisy na wykorzystanie tego warzywa. Szparagi w boczku - idealne na śniadanie w towarzystwie jajka, sycącą przekąskę czy dodatek do obiadu. Wyglądają smakowicie, prawda?
składniki:
- pęczek lub dwa młodych szparagów zielonych
- tyle plasterków boczku ile jest sztuk szparagów
- sól, pierz czarny mielony
- oliwa
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















