Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Szpinak najciekawsze przepisy

Przygotować szpinak możemy na wiele sposobów. Większość nas decyduje się na szpinak mrożony, siekany, ponieważ jest on łatwiejszy w przygotowaniu. Jednak świeży szpinak również jest łatwym produktem w kuchni. Niezależnie od tego jaką formę szpinaku wybierzemy, w kuchni możemy wykorzystać go na różne sposoby.

  1. Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Jest to łatwe danie, które możemy przygotować jako obiad. Sycące i smaczne. Do jego przygotowania potrzebujemy paczki świeżego lub mrożonego szpinaku, suszonych pomidorów, piersi z kurczaka, makaron, pieprz, sól, mleko, czosnek i cebula. Na patelni podsmażamy czosnek i cebule, dodajemy do nich szpinak i pokrojone pomidory suszone, całość doprawimy i podlewamy mlekiem. Na oddzielnej patelni smażymy pierś z kurczaka i w garnku gotujemy makaron. Po przygotowaniu wszystkich składników, łączymy je i gotowe.

  1. Naleśniki ze szpinakiem

Przygotowujemy naleśniki i masę szpinakową. Do tego potrzebny nam będzie szpinak świeży lub mrożony, ser feta, pomidory suszone, pieprz, papryka ostra, cebula i czosnek. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na patelni.