Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Szybkie dania ze szparagami

Szparagi białe i zielone są niezwykle wartościowymi produktami, które warto wprowadzić do naszej diety. Nie każdy jednak wiec, co z nimi zrobić. Jest wiele prostych sposobów na przygotowanie szparagów. Sprawdź wszystkie przepisy  i ciesz się wyjątkowym smakiem szparagów.

  1. Grillowane szparagi

Wystarczy odpowiednio przygotować szparagi, by były one gotowe do grillowania. Możesz to zrobić na odpowiedniej patelni lub na grillu. Przed położeniem szparagów na kratce do grillowania, musisz je nawilżyć oliwą z oliwek i posolić. Wystarczy pięć minut grillowania, by było gotowe do spożycia. Możesz jeść je same lub z wybranym sosem, do smaku.

  1. Szparagowy koktajl

Do jego zrobienia potrzebne są ugotowane szparagi. Szparagi gotujemy w posolonej wodzie przez pięć do dziesięciu minut. Po ich ugotowaniu należy je zmiksować. Do koktajlu dodajemy pieprz i skór. Taki napój najlepiej jeść razem z grzankami lub krakersami. Jest niezwykle pożywny i smaczny. Na jego przygotowanie potrzebujemy jedynie dwadzieścia minut.