Szybki, sycący obiad, który zasmakuje każdemu. Nawet tym najbardziej wybrednym!
składniki:
- 50 DAG PIECZAREK
- 10 PLASTRÓW SZYNKI NAJLEPIEJ DROBIOWEJ
- 30 DAG MAKARONU TAGLIATELLE
- SŁODKA ŚMIETANA 18% DO ZUP I SOSÓW
- PÓŁ FILIŻANKI STARTEGO PARMEZANU
- OREGANO
- SÓL
- PIEPRZ
przyrządzanie:
- – pokrojoną w cienkie paseczki szynkę podsmażamy na patelni,
- – przekładamy do głębszego naczynia i dodajemy pieczarki wszystko razem dusimy przez około 20 minut
- – między czasie do gotujemy makaron,
- – do pieczarek i szynki dolewamy śmietanę
- -wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
- – po nałożeniu na talerze posypujemy startym parmezanem jesli wczesniej nie dodalismy serkka topionego i posypujemy odrobiną oregano.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem