Proste, szybkie, sycące, czekoladowe. Takie właśnie jest nasze ciasto na bazie czerwonej fasoli z puszki.
składniki:
pół szklanki cukru
1 puszka czerwonej fasoli lub jedna szklanka suchej fasoli
2 jaja
1 banan
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
przyrządzanie:
Jeśli planujesz użyć suchej fasoli- namocz ją na noc, a rano ugotuj. Jeśli używasz fasolki z puszki umyj dokładnie warzywa pod wodą, aż do momentu gdy woda będzie czysta. Przygotuj sobie większa miskę. Wrzuć do niej fasolkę, jaja, banana, cukier, proszek do pieczenia, olej, kakao. Wszystko potraktuj blenderem na gładką masę.
Nastaw piekarnik na 180 stopni. Fasolową masę wlej do formy. Piecz około 35 minut.