Niewielkie rollsy- idealna propozycja na wieczór z przyjaciółmi! Przepis, który przesłała nam czytelniczka, jest szybki w przygotowaniu i niedrogi. Świetnie sprawdza się podczas długich jesiennych wieczorów!
składniki:
- 4 pszenne tortille
- 1 kubeczek kremowego serka o smaku chrzanowym
- ok. 100 g wędzonego łososia
- rukola
- świeży koperek
- 1 czerwona papryka
- 1/2 słoiczka zielonych oliwek
- 4 plastry sera masdamer
przyrządzanie:
- Tortillę dokładnie posmaruj kremowym serkiem. Nie zostawiaj pustych przestrzeni na brzegach, by po zwinięciu roladki bez problemu się skleiły.
- Na połowę tortilli wyłóż plastry łososia i liście rukoli oraz paprykę i ser w plastrach. Na środku ułóż wzdłuż gałązki świeżego koperku (nie musisz siekać) i oliwki.
- Tortillę ciasno zroluj zaczynając zwijanie od części z rybą.
- Uzyskany rulon pokrój (lekko na skos) w paski, które układaj horyzontalnie lub wertykalnie na talerzu.
uwagi:
Można podawać z ulubiony dipem, np. ziołowym lub czosnkowym.