Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Tajskie sajgonki z warzywami

Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej.Dziś proponujemy wersję wegetariańską.

thai-rolls-1074595_960_720

składniki:

  • grzyby mun 8
  • makaron ryżowy 50 g
  • marchewka 1
  • cebula 1
  • papryka 1
  • kapusta pekińska
  • sos sojowy
  • papier ryżowy
  • sól
  • pieprz
  • olej

przyrządzanie:

Grzyby mun zalać gorącą wodą, po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić w cienkie paski. Makaron ryżowy włożyć do miski, zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić i pokroić w paski o długości ok. 5 cm. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w piórka. Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski o długości ok. 5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić przygotowane warzywa. Podsmażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Placki z papieru ryżowego zanurzać na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę, by zmiękły. Na każdy placek nakładać dużą łyżkę nadzienia. Przykryć nadzienie papierem, zagiąć rogi i zawinąć sajgonkę. Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju na złotobrązowy kolor.

ZOBACZ TEŻ: Włoska przekąska idealna na jesień!