Fasolka szparagowa kojarzy się z wakacjami u babci. Polecamy z dużą ilością bułki tartej, ale z samym masełkiem również smakuje wyśmienicie. Fasolka jest idealnym dodatkiem do głównych dań.
składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 1/3 kostki masła
- 1/3 szklanki bułki tartej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- do dekoracji: podsmażona na masełku bułka tarta i prażone migdały
przyrządzanie:
- Fasolkę umyj, odetnij ogonki.
- Do garnka nalej wody wrzuć fasolkę, dodaj cukier i sól
- Gotuj około 15 minut.
- Na patelnię wsyp bułkę tartą, niech lekko się zarumieni.
- Następnie dodaj masło i mieszaj aż się rozpuści.
- Fasolę polej bułką tartą i posyp prażonymi migdałami.
uwagi: