Tania zupa, o bardzo kremowej konsystencji. Idealna na kolację- jest bardzo sycąca!

składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 3 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki rosołu
- oliwa z oliwek
- dowolne przyprawy
przyrządzanie:
- Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy
- Ziemniaki w kostkę, cebulę i czosnek w mniejszą kosteczkę
- Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek oraz cebulę.
- Następnie dodajemy ziemniaki
- Następnie dodajemy fasolę.
- Smażymy przez kilka minut.
- Bulion podgrzewamy, dodajemy podsmażoną fasolkę, ziemniaki oraz czosnek i cebulę.
- Wszystko gotujemy na małym gazie przez 8 minut.
- Blendujemy i doprawiamy do smaku
- Posypujemy zieleniną jeśli lubimy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














