Tania zupa, o bardzo kremowej konsystencji. Idealna na kolację- jest bardzo sycąca!
składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 3 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki rosołu
- oliwa z oliwek
- dowolne przyprawy
przyrządzanie:
- Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy
- Ziemniaki w kostkę, cebulę i czosnek w mniejszą kosteczkę
- Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek oraz cebulę.
- Następnie dodajemy ziemniaki
- Następnie dodajemy fasolę.
- Smażymy przez kilka minut.
- Bulion podgrzewamy, dodajemy podsmażoną fasolkę, ziemniaki oraz czosnek i cebulę.
- Wszystko gotujemy na małym gazie przez 8 minut.
- Blendujemy i doprawiamy do smaku
- Posypujemy zieleniną jeśli lubimy