Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

Tarta z brzoskwiniami

Jaki deser jest najlepszy na wiosenną aurę? Krucha tarta z owocami! Wypróbuj nasz łatwy przepis na to niesamowite ciasto. cake-597175_640

składniki:
Ciasto: • 200 g mąki • 3 łyżki cukru pudru • pół kostki masła • 1 jajko Wypełnienie: • 1 budyń śmietankowy • 1 galaretka owocowa • brzoskwinie z puszki

przyrządzanie:

1.Mąkę, cukier puder i masło wkładamy do miksera i miksujemy.

2. Dodajemy jajko i miksujemy aż wszystko się połączy.

3. Lepimy kulę z powstałego ciasta, zawijamy w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki.

4. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni.

5. Rozwałkujemy ciasto na 3mm placek. Przenosimy je do formy na tartę.

6. Spód tarty przekłuwamy widelcem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

7. Obciążamy za pomocą grochu i pieczemy przez 15 minut w piekarniku.

8. Zdejmujemy groch i pieczemy jeszcze przez ok. 8 minut.

9. Jak ciasto ostygnie, wykładamy je chłodnym budyniem, układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

 

ZOBACZ TEŻ: Jamajskie ciasto imbirowe