Nazwa może wydać się Wam kompletnie nieznana. Tymczasem tofucznica- to najzwyczajniej jajecznica z serka tofu. Ukochana przez wegan. Nie wymaga skomplikowanych składników. Jeśli chcesz zrobić sobie odpoczynek od jajek, ten przepis jest dla Ciebie. W smaku obie są bardzo podobne. W ogólnym rozrachunku - tofucznica wychodzi zdrowiej!
składniki:
ok. 300 g tofu
- 2 ząbki czosnku
- ćwiartka papryki
- 1 duży pomidor
- spora garść rukoli
- łyżeczka kurkumy
- sól
- olej/oliwa
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















