Nazwa może wydać się Wam kompletnie nieznana. Tymczasem tofucznica- to najzwyczajniej jajecznica z serka tofu. Ukochana przez wegan. Nie wymaga skomplikowanych składników. Jeśli chcesz zrobić sobie odpoczynek od jajek, ten przepis jest dla Ciebie. W smaku obie są bardzo podobne. W ogólnym rozrachunku - tofucznica wychodzi zdrowiej!
składniki:
ok. 300 g tofu
- 2 ząbki czosnku
- ćwiartka papryki
- 1 duży pomidor
- spora garść rukoli
- łyżeczka kurkumy
- sól
- olej/oliwa
przyrządzanie:
1. Czosnek rumienimy na patelni.
2. Paprykę i pomidora kroimy w kostkę i dorzucamy do czosnku.
3. Rozgniecione tofu wrzucamy na patelnię.
4. Dodajemy kurkumę, sól.
5. Całość mieszamy kilka minut.
6. Podajemy z rukolą i pomidorem.
SPRAWDŹ PRZEPIS NA : NALEŚNIKI ORKISZOWE