Gotowe kupne tortellini będzie o wiele lepiej smakowało jeżeli podamy je z domowym sosem śmietanowym i odrobiną świeżego groszku. Spróbujcie sami!
składniki:
- 250g tortellini z nadzieniem grzybowym
- 200g zielonego groszku mrożonego
- 220g kwaśnej śmietany 12%
- 100ml wody
- 50ml białego wina
- 1 duża cebula
- 2 spore ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki
- granulowany czosnek
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















