Wariant wytrawny można śmiało zastąpić słodkimi dodatkami i podawać z owocami. Jednak nam smakuje bardziej ten tost na ciepło, z dodatkiem majonezu.

składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki majonezu
- kilka gałązek natki pietruszki
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera
- jajko
- pół szklanki mleka
- sól
przyrządzanie:
- Pieczywo posmaruj z jednej strony majonezem
- Ułóż na nim pietruszkę, szynkę, ser
- Złóż kromki w dwie kanapki
- Odetnij z chleba skórki
- Przekrój kanapki poprzecznie, w trójkąty
- Jajko roztrzep, dodaj sól, dodaj mleko
- Zanurz kanapki w jajku, podsmaż na patelni z obu stron przez chwilę
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














