Czasami nie warto udziwniać i najlepiej postawić w kuchni na klasykę. Zapewne każdy z was chociaż raz miał okazję skosztować hawajskich tostów, prawda? To świetna przekąska, śniadanie czy kolacja. Zachęcamy do spróbowania tych, którzy uważają, że połączenie mięsa i owoców to nie najlepszy pomysł. Ta przekąska dowodzi, że jest dokładnie na odwrót.
składniki:
- 2 kromki chleba
- masło do posmarowania chleba
- 2 cienkie plasterki wędliny
- 2 plasterki ananasa z puszki
- 2 plasterki sera edamskiego
przyrządzanie:
- Opiec chleb w tosterze i posmarować masłem, gdy będą jeszcze ciepłe.
- Poukładać na opieczonym chlebie po kolei: plasterek wędliny, plasterek ananasa i plasterek sera.
- Włożyć do piekarnika pod gorący ruszt i czekać aż ser zacznie bulgotać i lekko zbrązowieje.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem