Pamiętacie ten smak z dzieciństwa? Smakowita szarlotka z cynamonem i kruszonką? Wykradłyśmy tajnie strzeżony tradycyjny przepis na najlepszy jabłecznik!
składniki:
- 2 czubate szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru pudru
- kostka miękkiego masła (250 g)
- 4 żółtka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki domowego cukru waniliowego
- ok. 1,5 kg jabłek
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















