Propozycja na klasyczny pasztet.

składniki:
- 700 g mięsa wieprzowego
- 500 g boczku
- 200 g wątróbki wieprzowej
- 2 kajzerki
- 8 jajek
- marchewka
- por
- pietruszka
- pół selera
- cebula
- 2 listki laurowe
- 4 ziarnka ziela angielskiego
- łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
- tłuszcz do wysmarowania blachy
- bułka tarta
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














