Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Turek Kozi

Korzyści jakie płyną ze spożywania koziego mleka zna każdy. Jest ono cennym produktem zwłaszcza dla osób ze skazą białkową, z zaburzeniami trawienia i alergiami pokarmowymi. Na rynku pojawił się też ser świeży Turek Kozi. Posiada on kremową konsystencję oraz lekko słonawy, delikatny smak mleka koziego. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kanapek, tostów i sałatek.

Nowość! Turek Kozi
Delikatny serek do smarowania dla całej rodziny
100% mleka koziego

Marka Turek, znaczący producent serków twarogowych, poszerza swoją bogatą ofertę o nowy ser świeży Turek Kozi: serek do smarowania o delikatnym smaku mleka koziego. Zawiera mniej laktozy niż sery z mleka krowiego, dlatego zalecany jest dla alergików i dzieci jako alternatywa dla produktów z mleka krowiego.

Wyroby na bazie mleka koziego, w tym ser kozi, są doskonałym zamiennikiem mleka krowiego, zwłaszcza dla osób ze skazą białkową, z zaburzeniami trawienia i alergiami pokarmowymi. Mleko kozie jest bowiem łatwiej przyswajalne przez organizm i nie powoduje uczuleń. Zawiera też mniej tłuszczu, więcej wysokoprocentowego białka, witamin i soli mineralnych (głównie wapnia, fosforu i potasu), dlatego jest znacznie częściej polecane przez dietetyków niż mleko krowie.

Serek Turek Kozi to polski produkt o wysokiej wartości odżywczej, bez konserwantów, wytwarzany w 100% z mleka koziego. Ma kremową, aksamitną konsystencję, delikatny, lekko słonawy smak i łagodny aromat świeżego serka.

Turek Kozi wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem lub krakersami, a także w formie przekąski podanej na ciepło, na przykład na tostach, z dodatkiem szczypiorku lub jako dodatek do sałatki.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 652 kJ /157 kcal
białko 9,3 g
węglowodany 4,0 g
tłuszcz 11,5 g

Producent: Mleczarnia Turek, Zakład w Głubczycach.

Turek dostępny jest w super- i hipermarketach, jak również w mniejszych sklepach na terenie kraju.

Cena sugerowana: 5,95zł/150g