
Treściwe i bogate w wartości odżywcze śniadanie - do przygotowania nie tyko na wiosnę
czas: 10 minut
liczba porcji: 3
składniki:
250 g chudego twarogu
4 rzodkiewki
pół krótkiego ogórka
pół papryki
pęczek szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
przyrządzanie:
Twarożek rozdrobnić, dodać pokrojone w kostki rzodkiewki i paprykę oraz obrany, pokrojony ogórek, a także posiekany szczypiorek. Dodać jogurt, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dokładnie wymieszać. Podawać z razowym pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













