Połączenie czekolady z kokosem w jednym cieście to poezja smaków. Deser jest miękki, rozpływa się w ustach i uwaga - uzależnia!

składniki:
- 2 szkl mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 3/4 szkl cukru
- 0,5 szkl oleju
- 1 szkl mleka
- 3 jajka
- 2 szkl mleka
- 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej
- 150 g wiórków kokosowych
- 0,5 szkl cukru
- 100 g czekolady gorzkiej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki wody
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














