Gotowanie jest modne! W topowych restauracjach dania stają się coraz bardziej zaskakujące i właśnie dlatego na stolik w takim miejscu trzeba czekać nawet kilka miesięcy. Szefowie kuchni tacy jak Gordon Ramsay, Jamie Oliver czy Wojciech Modest Amaro z dnia na dzień stali się celebrytami, a programy z ich udziałem biją rekordy popularności. Już nie fast food a slow food i kuchnia molekularna walczą o nasze podniebienia. Odwiedź z nami najlepszą restaurację na świecie – kopenhaską Nomę i przekonaj się sam za jakie dania trzeci raz z rzędu otrzymała najwyższe kulinarne odznaczenie, trzy gwiazdki Michelin!
4. Befsztyk tatarski z wołowiny
Może na pierwszy rzut oka na talerzu trudno dopatrzeć się wołowiny, jednak zaręczamy, danie to nie przypadkiem zostało tak nazwane, jego mięsne wnętrze kryje się pod osłoną delikatnych pędów nasturcji. Nie jest to jednak zaskakująca wersja popularnego tatara jaką serwuje szef kuchni kopenhaskiej Nomy.