Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Walentynkowa kolacja wg. Pascala Brodnickiego – Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami

Mówi się, że do serca trafiamy przez żołądek. Aby jednak osiągnąć ten cel, trzeba najpierw sprostać wyzwaniu, jakim jest przygotowanie wyjątkowego posiłku. Musi on nie tylko zadowoli obiekt naszych uczuć, lecz też pozostaną długo w jego/jej pamięci. Najlepiej byłoby mieć jednocześnie i zdolności kulinarne i doświadczenie w gotowaniu, jednak w rzeczywistości różnie to bywa... Dlatego warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu i porad doświadczonego kucharza. Walentynki już wkrótce – wykorzystaj tę okazję i uwiedź ukochaną osobę specjalnym daniem! Poniżej przepis i kilka wskazówek Pascala Brodnickiego, które pomogą Ci przygotować przepyszną, nietrudną i, przede wszystkim, romantyczną kolację.

Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami_Pascal dla Rama Smaż jak szef kuchni

składniki:
 

  • 250 g makaronu tagliatelle ugotowanego al dente wg wskazówek na opakowaniu
  • 3 małe cukinie bez pestek i bez skóry
  • 150 ml gęstej śmietany
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 50 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • 30 g startego parmezanu
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

Przepis Pascala Brodnickiego na „Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami”

 

PascalBrodnickixRamaSmajakszefkuchni_poziom

Przepis dla 2 osób

Czas przygotowania: 10 min.

Czas gotowania: 15 min.