Mówi się, że do serca trafiamy przez żołądek. Aby jednak osiągnąć ten cel, trzeba najpierw sprostać wyzwaniu, jakim jest przygotowanie wyjątkowego posiłku. Musi on nie tylko zadowoli obiekt naszych uczuć, lecz też pozostaną długo w jego/jej pamięci. Najlepiej byłoby mieć jednocześnie i zdolności kulinarne i doświadczenie w gotowaniu, jednak w rzeczywistości różnie to bywa... Dlatego warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu i porad doświadczonego kucharza. Walentynki już wkrótce – wykorzystaj tę okazję i uwiedź ukochaną osobę specjalnym daniem! Poniżej przepis i kilka wskazówek Pascala Brodnickiego, które pomogą Ci przygotować przepyszną, nietrudną i, przede wszystkim, romantyczną kolację.
składniki:
- 250 g makaronu tagliatelle ugotowanego al dente wg wskazówek na opakowaniu
- 3 małe cukinie bez pestek i bez skóry
- 150 ml gęstej śmietany
- 20 g suszonych pomidorów
- 50 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek posiekanego czosnku
- 30 g startego parmezanu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
Przepis Pascala Brodnickiego na „Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami”
Przepis dla 2 osób
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 15 min.