
Aromatyczne duszone warzywa podane w chrupiących bułeczkach mogą stanowić kuszący wstęp do każdego dania.
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
składniki:
4 bułeczki
1 duża papryka
1 cukinia (lub bakłażan)
1 duża cebula
dwa pomidory
sól, pieprz
bazylia
tymianek
8 cienkich plasterków żółtego sera
olej do smażenia
przyrządzanie:
Z góry bułeczek odkroić po cienkim plasterku. Delikatnie wybrać miąższ. Dno wyłożyć plastrem żółtego sera. Warzywa oczyścić, pokroić, smażyć wszystkie razem przez około pięć minut z dodatkiem przypraw. Następnie nadziać nimi przygotowane bułeczki, układając na wierzchu żółty ser. Zapiekać przez około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
uwagi:
Nadzienie można dowolnie modyfikować.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













