
"Ogień bez płomieni" - pikantne warzywa w specjalnej mieszance indyjskich przypraw
przepis z kuchni: indyjskiej
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
składniki:
5 dużych ziemniaków
2 marchewki
2 cebule
1 puszka groszku
1 puszka pomidorów
4 łyżeczki mieszanki garam masala
1 łyżka oleju
przyrządzanie:
Ziemniaki i marchewkę i pokroić w kostkę. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 10 minut. Odsączyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Dodać ziemniaki, marchewkę, groszek i pokrojone pomidory oraz garam masalę. Dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku solą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













