Warzywa trochę inaczej - po japońsku, smażone w tempurze!
składniki:
- 2 marchewki, pokrojone w paski
- 1 cukinia, obrana i pokrojona w plastry
- 1 brokuł, pokrojony w różyczki
- 1 łyżeczka - pasta wasabi
- 1 czerwona cebula, pokrojona w prążki
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
- 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
- 1/4 łyżeczki - przyprawa curry
- 150ml majonezu
- 250g - mąka tempura
- olej roślinny do głębokiego smażenia
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















