Zielono, kolorowo, zdrowo i smacznie. Grillowane warzywa plus rukola wyglądają tak smacznie, że chyba nie musimy Was długo przekonywać do przetestowania tego przepisu! Przepis wg Ewy Wachowicz.
składniki:
- ½ opakowania - rukoli
- ½ - papryki żółtej
- ½ - papryki zielonej
- 1 główka - czosnku
- kilka plastrów cukinii
- 1 - cebula czerwona
- gałązka pomidorków koktajlowych
- kilka łyżek zielonego pesto
- garść orzeszków piniowych
- sól
- pieprz
- oliwa
przyrządzanie:
Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki, przekrojoną na pół główkę czosnku, plastry cukinii, czerwoną cebulę i pomidorki koktajlowe (wcześniej ułożyć je na tacce, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą).
Do miski wrzucić rukolę i grillowane warzywa. Dodać domowe pesto, zrobione z bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i oliwy. Wszystko razem wymieszać. Udekorować orzeszkami piniowymi, uprażonymi na suchej patelni.
uwagi:
Jeśli lubisz posyp sałatkę serem feta