Do wędzonego łososia z jajkami można podać gorący sos koperkowy, kaparowy, musztardowy. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 300 g łososia
- 4 jajka
- 3 łyżki masła
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
- 1 łyżka pokrojonej natki
- pietruszki
Przygotowanie:
Łososia pokroić na plastry, usunąć z nich ości, odciąć tłuste kawałki i skórę. Plastry łososia skropić cytryną. Usmażyć 4 jajka sadzone na 2 łyżkach masła. Na drugiej patelni usmażyć na pozostałym maśle łososia. Ułożyć jajka na łososiu, posypać natką pietruszki, oprószyć solą i pieprzem. Podawać na śniadanie z pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













