Wegańskie desery szturmem zdobywają popularność wśród miłośników i nie tylko - zdrowej kuchni. Przepis na to ciasto jest zdrowy i prosty. Skusicie się?
składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki zimnej wody
- 3/4 szklanki zimnego oleju kokosowego
- 400 g tofu
- 300 g gorzkiej czekolady
- 5 łyżek gorzkiego kakao
- 4 łyżki masła orzechowego
- 4 łyżki syropu orzechowego
- 2 łyżki mleka roślinnego
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















