Zdrowe, wegańskie, smaczne. Te ciastka zrobisz w mgnieniu oka w domowym zaciszu. Dobra wiadomość: są świetne także dla wszystkich będących na diecie.
składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- szklanka otrębów
- 4 łyżki syropu z agawy
- łyżka oleju kokosowego w formie stałej
- 30 g gorzkiej cxekolady
- szklanka wiórek kokosowych
- garść orzechów
przyrządzanie:
Kostki czekolady mielimy kilka sekund do uzyskania małych kawałeczków. Dodajemy ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, otręby, syrop z agawy, wiórki kokosowe i roztopiony olej kokosowy oraz pokruszone orzechy. Miksujemy wszystko. Nabieramy bardzo gęste ciasto łyżką i w dłoni formujemy ciasteczko, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy ok. 25-30 minut. Wyjmujemy przestudzone.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















