Zdrowe, wegańskie, smaczne. Te ciastka zrobisz w mgnieniu oka w domowym zaciszu. Dobra wiadomość: są świetne także dla wszystkich będących na diecie.
składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- szklanka otrębów
- 4 łyżki syropu z agawy
- łyżka oleju kokosowego w formie stałej
- 30 g gorzkiej cxekolady
- szklanka wiórek kokosowych
- garść orzechów
przyrządzanie:
Kostki czekolady mielimy kilka sekund do uzyskania małych kawałeczków. Dodajemy ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, otręby, syrop z agawy, wiórki kokosowe i roztopiony olej kokosowy oraz pokruszone orzechy. Miksujemy wszystko. Nabieramy bardzo gęste ciasto łyżką i w dłoni formujemy ciasteczko, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy ok. 25-30 minut. Wyjmujemy przestudzone.