Burgery w wersji wege - idealne dla smakoszy kuchni roślinnej i miłośników wszelkich kasz.

składniki:
- 400 g pieczarek
- 60 g kaszy kuskus
- 1 cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Bułeczka hamburgerowa/grahamka
przyrządzanie:
- Podsmażamy cebulkę, czosnek i pieczarki.
- Gotowy kuskus mieszamy z jajkiem, podsmażonymi pieczarkami, czosnkiem i cebulką, bułką tartą, olejem rzepakowym.
- Formujemy piękne okrągłe burgery i smażymy na oleju rzepakowym. Potem siup do bułki, sałata, pomidor, majonez i ketchup. Zajadamy!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













