
Zgodnie ze swoją nazwą ma charkter odświeżający - polecamy go zarówno jako aperitif, jak i koktajl na ciepłe wieczory
czas: 5 minut
składniki:
5/10 anyżówki (pastis, ouzo)
3/10 kremu miętowego
2/10
amaretto
niegazowana woda mineralna
przyrządzanie:
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać alkohole i dokładnie wymieszać. Nalać do niskich szerokich szklanek i uzupełnić zimną wodą mineralną. Udekorować listkami mięty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













