Wielkanoc tuż-tuż. Oto ściągawka z przepisami dla tych, którzy jeszcze nie zasatanawiali się, co przyrządzić
Zacznijmy od tego, że podczas śniadania wielkanocnego koniecznie musi pojawić się zupa. Najlepiej, żeby był to ŻUR . Na stole obowiązkowo powinny pojawić się jajka. By były odpowiednio kolorowe, nawiązujące do wiosny, proponujemy przygotować JAJA ZE ŚLEDZIEM i KAWIOREM , a także JAJA W GALARECIE Z ŁOSOSIEM. Obowiązkową zieloną barwę zapewnią nam JAJA W ZIELONYM SOSIE. Na obiad, jako danie główne proponujemy przygotować INDYKA W SOSIE ESTRAGONOWYM, do którego warto podać sałatki – WIOSENNĄ SAŁATKĘ Z INSALATINĄ oraz SAŁATKĘ Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA Na koniec coś, bez czego świata nie mogą się obyć – ciasta! Oto na stół zaserwujmy MAZUREK ORZECHOWY oraz MAZUREK BAKALIOWY, a także obowiązkowy punkt Wielkanocy, czyli PASCHĘ.