Świąteczna przekąska której nie może zabraknąć.

składniki: 
- 75 g mięsa mielonego
- pół czerwonej papryki
- pół zielonej papryki
- pół żółtej papryki
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- 5 dag parmezanu
- sól, pieprz
- rozmaryn
- tymianek
- pół łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki ostrej papryki
przyrządzanie:
- Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż.
- Mięso wyrób, dodaj cebulę, jajka, starty parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę i bułkę tartą. Dopraw.
- Paprykę oczyść, pokrój w paski, sparz wrzątkiem.
- Do keksówki wyłożonej folią aluminiową nałóż trochę mięsnego farszu, ułóż paski papryki, przykryj mięsem i ponownie ułóż paprykę. Postępuj tak, aż skończą się składniki.
- Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














