Wieniec mocno orzechowy to przepyszna i sprawdzona metoda na osłodzenie sobie popołudniowej herbatki, porannej kawki.
składniki:
CIASTO:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
3/4 opakowania suszonych drożdży
2 łyżki stopionego masła
1 jajko
1 łyżka cukru
NADZIENIE:
1/2 kostki masła
10 dag mielonych orzechów
2 łyżki brązowego cukru
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















